Privattjenester

Vi kan hjelpe deg med å vedlikeholde eller oppgradere hjertet i huset ditt.

Nybygg eller totalrenovering? Planlegg i god tid og kontakt oss tidlig i prosessen.

Oppussing av bolig og fritidsbolig

El-kontroll ivaretar sikkerheten i ditt hjem.
Vi leverer komplett elektrisk installasjon i din garasje.
Riktig belysning er viktig for å skape stemning!
Et smarthus kan hjelpe deg til en enklere hverdag.

Vi sørger for at alle lover og
forskrifter er fulgt.

Vi kan hjelpe deg med å vedlikeholde eller oppgradere hjertet i huset ditt.

Nybygg eller totalrenovering? Planlegg i god tid og kontakt oss tidlig i prosessen.

Oppussing av bolig og fritidsbolig

El-kontroll ivaretar sikkerheten i ditt hjem.
Vi leverer komplett elektrisk installasjon i din garasje.
Riktig belysning er viktig for å skape stemning!
Et smarthus kan hjelpe deg til en enklere hverdag.

Vi sørger for at alle lover og
forskrifter er fulgt.

Sikringsskap og strøminntak

Vi kaller ofte sikringsskapet i boligen for selve hjertet i den elektriske installasjonen. Et godt vedlikeholdt sikringsskap er essensielt, for å sikre en stabil og sikker drift av enhver bolig. Vi leverer komplette løsninger for rehabilitering av eksisterende sikringsskap eller bytte av sikringsskap der det er nødvendig.

Ved større rehabiliteringer i din bolig som for eksempel bytte av kjøkken, tilbygg, etablering av garasje eller montering av ladestasjon til elbil, kan det hende at det ikke er nok kapasitet i eksisterende sikringsskap. Når kapasiteten i sikringsskapet ikke lenger er tilstrekkelig i forhold til ditt behov, vil hovedsikringen kunne bli overbelastet. Kapasiteten i den elektriske installasjonen må derfor økes. Dette gjøres ved at vi søker netteier om å få mer strøm til din bolig, og i slike tilfeller må vi også ofte forsterke strøminntaket til boligen.

Enkelt forklart er strøminntaket kabelen som fører strøm inn i boligen utenfra. Eier av bolig har ansvaret for denne kabelen fra husveggen der den kommer inn utenfra og inn til sikringsskapet.

Dette er en søknadspliktig prosess mot eieren av nettet i området der boligen ligger. 

Vi i Omikron Elektro ordner alt dette for deg, og fokuserer på god informasjonsflyt og kommunikasjon underveis i prosessen.
Vi utfører mange hjertetransplantasjoner årlig.

Komplett elektrisk installasjon

Hender som jobber med elektrisitet

Har du en bolig, fritidsbolig eller næringsbygg som skal pusses opp? Da er det viktig å få inn en dyktig og løsningsorientert elektriker tidlig i prosessen. Det samme gjelder hvis du har planer om å bygge nytt. Det er en rekke forhold som må avklares og planlegges for å sørge for en sikker og god løsning som skal være relevant i mange år fremover. Vi i Omikron Elektro har mange års erfaring innenfor dette området og leverer årlig mange slike prosjekter til fornøyde kunder. Vi ønsker å skille oss ut fra våre konkurrenter ved å tilby ekstra trygghet og transparens i hele prosessen, med god oppfølging og kommunikasjon underveis.

Ved å benytte deg av våre tjenester får du:
 • En konkurransedyktig pris uten skjulte påslag eller overraskelser. Vi fokuserer på at prisen skal være riktig og at tilbudene våre skal være forståelig å lese.
 • Prosjektering av foroverlente prosjektledere som vil gi deg akkurat det du er ute etter.
 • Sikker og forskriftsmessig utførelse av dyktige elektrikere med lang erfaring og arbeidsstolthet.
 • Vi benytter kun materiell levert av anerkjente leverandører med god kvalitet og trygge garanti-og reklamasjonsordninger.
 • Lovpålagt dokumentasjon lastet opp til deg digitalt via boligmappa.no der den er lett tilgjengelig for alltid.
 • Ingen overraskelser underveis, dukker det opp uforutsette forhold underveis i prosjektet informeres kunde forløpende og vi finner den beste løsningen sammen.
 • God oppfølging fra befaring til betalt faktura. Våre elektrikere og prosjektledere er tilgjengelige for deg, så du skal føle deg trygg på at resultatet blir slik du ønsker.
 • En trygg aktør som har vært i markedet i over 15 år.

Oppussing av bolig eller fritidsbolig

Stikkontakt på grå vegg

Når man eier en bolig eller fritidsbolig blir det ofte behov for oppussing og vedlikehold. I de fleste tilfeller berører slike arbeider også den elektriske installasjonen. Om du skal pusse opp kjøkken, bad, stue eller soverom kan det være greit å være tidlig ute med å kontakte elektriker, for å se på hva som må gjøres for at den elektriske installasjonen skal være sikker og riktig dimensjonert for fremtiden.

Vi i Omikron Elektro kommer gjerne på en kostnadsfri og uforpliktende befaring for å se hva som burde gjøres. Vi tilbyr en rekke spennende og moderne løsninger som vil gjøre hverdagen både sikrere og enklere for deg som bor i boligen. Vi har full forståelse for at det å pusse opp en bolig er et stort og viktig prosjekt for deg, og gjør alltid det vi kan for at det skal være så effektivt og sømløst som mulig.

Nemko-sertifisert el-kontroll

Den elektriske installasjonen i boligen din kan på noen områder sammenlignes med en bil. Den elektriske installasjonen krever også regelmessig vedlikehold og tilsyn akkurat som en bil. En el-kontroll kan sammenlignes med en periodisk kjøretøykontroll av bilen. Det finnes regler i Norge som definerer rammer for kontroll av kjøretøy, men det gjør det dessverre ikke for den elektriske installasjonen i boliger.

En el-kontroll utføres for å ivareta sikkerheten i anlegget og for å redusere faren for brann. Vi anbefaler alle våre kunder å ha et system for dette i sin bolig.

Omikron Elektro og våre kontrollører er sertifisert av Nemko (Norges Elektriske Materiellkontroll). Vi utfører el-kontroll i henhold til Nemko sine retningslinjer og relevante normer og forskrifter, for at våre kunder skal få en detaljert oversikt over tilstanden på sin elektriske installasjon. Hvis det oppdages feil eller mangler kan vi også være behjelpelig med å utbedre disse.

Fokus på sikring som er skrudd på
Vi anbefaler el-kontroll:
Visste du at...

Noen forsikringsselskap tilbyr redusert forsikringspremie for kunder som kan legge frem at de har fått utført en el-kontroll? Sjekk med ditt forsikringsselskap og kontakt oss for å sette opp tidspunkt for el-kontroll.

Elektrisk installasjon i garasje

hånd holder et sett med ledninger på nært hold

På grunn av at flere og flere kjøper seg elektriske biler, blir ofte den elektriske installasjonen til garasjer utført på en annen måte nå enn den ble før i tiden. Derfor leverer vi komplette elektriske installasjoner i mange garasjer gjennom året.

Skal du pusse opp eller bygge en ny garasje bør du kontakte elektriker tidlig så vi kan lage en plan sammen, for å definere hvilke behov dere har.

Vi kommer gjerne på kostnadsfri befaring og utarbeider pristilbud med fastpris på oppdraget hvis dere ønsker det.

Belysning

Det å lyssette noe riktig er viktig for å skape den stemningen man ønsker.

Vi har lang erfaring på lyssetting av boliger, blokker, garasjer og gårdsplasser. Vi har stort fokus på å levere produkter som har god kvalitet og er egnet for formålet, og vi benytter kun leverandører som vi vet leverer den kvaliteten vi ønsker å bli forbundet med ovenfor våre kunder. Vi leverer mest belysning med led-lyskilder, da dette har lengre levetid og lavere strømforbruk enn de utgående halogen-lyskildene som ble benyttet tidligere.

Når det kommer til styring av led-belysning leverer vi også komplette løsninger for optimal justering av belysning. Se også fanen om smarthus, hvis du ønsker å vite mer om styring av lys på en smartere og miljøvennlig måte.

Vi i Omikron Elektro kommer gjerne på en kostnadsfri og uforpliktende befaring. Vi tilbyr en rekke spennende og moderne løsninger som vil gjøre hverdagen både sikrere og enklere for deg som bor i boligen. Vi har full forståelse for at det å pusse opp en bolig er et stort og viktig prosjekt for deg, og gjør alltid det vi kan for at det skal være så effektivt og sømløst som mulig.

Nærbilde av Joakim som jobber med ledninger
Noen av våre leverandører på belysning:

– SG Armaturen
– Unilamp
– Nordesign
– Nordlux
– Louis Poulsen
– Glamox
– Fagerhult

Finner du ønsket belysning hos en av våre leverandører, ta kontakt med oss for et godt pakketilbud.

Smarthus

smarthus-lysbryter på grå vegg

Uttrykket smarthus brukes idag i en rekke sammenhenger.
Vår definisjon av et smarthus er at det finnes systemer i boligen som hjelper kunden til en enklere hverdag. Den elektriske installasjonen i et smarthus kan enkelt tilpasses hver enkelt kundes behov og bruksmønster.

Vi i Omikron Elektro leverer flere løsninger som kan hjelpe kundene med å oppnå dette. Vi benytter som alltid materiell levert av anerkjente leverandører for å oppnå de løsningene våre kunder ønsker. Når det kommer til smarthus deler vi dette inn i trådløs og trådført styringssystem. Trådløst styringssystem er enkelt å installere og enkelt og utvide. Trådført styringssystem er mer omfattende og må som regel planlegges installert ved større oppussingsprosjekter eller ved bygging av ny bolig.

Det finnes endeløse muligheter som kun fantasien setter grenser for etter at man har investert i et smarthus. Har du planer om å gjøre huset ditt smartere, ta kontakt med oss så finner vi den beste løsningen for deg.

Eksempler på "smartifisering" av din elektriske installasjon:
 • Hovedbryter som skrur av / på lyset i boligen ved utgangsdøren eller sengen gjør det enkelt for deg å skru av / på lyset når du legger deg, reiser bort eller kommer hjem.
 • Styring av elektrisk oppvarming for å optimalisere strømforbruket for oppvarming av bolig.
 • Styring av elbillader for å redusere det samtidige strømforbruket i boligen og eventuelt lade på de timene strømmen er billig (for de som har strømavtale med spotpris).
 • Styring av solskjerming etter posisjon på solen for å sikre et godt innemiljø i boligen.
 • Redusering av samtidig strømforbruk i bolig ved hjelp av regler for hva som kan brukes samtidig.
 • Røykdetektorer med varsling på smarttelefon ved brann i boligen.
 • Vannlekkasjedetektorer med varsling på smarttelefon ved vannlekkasje i boligen.
 • Kontrollere / overvåke tilstanden på boligen med applikasjon til smarttelefon.
 • Programmere soner for ulike bruksområder av boligen som demping av lys i stue når du skal se på film eller tenning av alt lys i boligen når du skal gjøre rent.

Ladestasjon til elektriske kjøretøy

Salget av elektriske biler har økt jevnt i Norge de siste årene. Dette fører til at mange av oss skal begynne å «fylle drivstoff» på bilene hjemme på gårdsplassen eller i garasjen. Det foreligger lover og anbefalinger fra myndighetene om hvordan dette skal gjøres på en sikker måte.
Vi i Omikron Elektro leverer og monterer ukentlig løsninger for lading av elektriske kjøretøy. Vi har full kontroll på relevante regelverk og anbefalinger og har løsninger for både eneboliger, borettslag og sameier. Vi hjelper deg med å finne den løsningen som passer deg best, både med tanke på sikkerhet, pris og fremtidige planer.

Her kan du lese om lading av elektriske kjøretøy på DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sine hjemmesider

nærbilde av hånd som setter en lader inn i en elbil

Sikringsskap og strøminntak

Vi kaller ofte sikringsskapet i boligen for selve hjertet i den elektriske installasjonen. Et godt vedlikeholdt sikringsskap er essensielt, for å sikre en stabil og sikker drift av enhver bolig. Vi leverer komplette løsninger for rehabilitering av eksisterende sikringsskap eller bytte av sikringsskap der det er nødvendig. Ved større rehabiliteringer i din bolig som for eksempel bytte av kjøkken, tilbygg, etablering av garasje eller montering av ladestasjon til elbil, kan det hende at det ikke er nok kapasitet i eksisterende sikringsskap. Når kapasiteten i sikringsskapet ikke lenger er tilstrekkelig i forhold til ditt behov, vil hovedsikringen kunne bli overbelastet. Kapasiteten i den elektriske installasjonen må derfor økes. Dette gjøres ved at vi søker netteier om å få mer strøm til din bolig, og i slike tilfeller må vi også ofte forsterke strøminntaket til boligen.

Enkelt forklart er strøminntaket kabelen som fører strøm inn i boligen utenfra. Eier av bolig har ansvaret for denne kabelen fra husveggen der den kommer inn utenfra og inn til sikringsskapet.

Dette er en søknadspliktig prosess mot eieren av nettet i området der boligen ligger.

Vi i Omikron Elektro ordner alt dette for deg, og fokuserer på god informasjonsflyt og kommunikasjon underveis i prosessen.
Vi utfører mange hjertetransplantasjoner årlig.

Komplett elektrisk installasjon

Hender som jobber med elektrisitet
Hender som jobber med elektrisitet
Har du en bolig, fritidsbolig eller næringsbygg som skal pusses opp? Da er det viktig å få inn en dyktig og løsningsorientert elektriker tidlig i prosessen. Det samme gjelder hvis du har planer om å bygge nytt. Det er en rekke forhold som må avklares og planlegges for å sørge for en sikker og god løsning som skal være relevant i mange år fremover.
Vi i Omikron Elektro har mange års erfaring innenfor dette området og leverer årlig mange slike prosjekter til fornøyde kunder. Vi ønsker å skille oss ut fra våre konkurrenter ved å tilby ekstra trygghet og transparens i hele prosessen, med god oppfølging og kommunikasjon underveis.
Ved å benytte deg av våre tjenester får du:
 • En konkurransedyktig pris uten skjulte påslag eller overraskelser. Vi fokuserer på at prisen skal være riktig og at tilbudene våre skal være forståelig å lese.
 • Prosjektering av foroverlente prosjektledere som vil gi deg akkurat det du er ute etter.
 • Sikker og forskriftsmessig utførelse av dyktige elektrikere med lang erfaring og arbeidsstolthet.
 • Vi benytter kun materiell levert av anerkjente leverandører med god kvalitet og trygge garanti-og reklamasjonsordninger.
 • Lovpålagt dokumentasjon lastet opp til deg digitalt via boligmappa.no der den er lett tilgjengelig for alltid.
 • Ingen overraskelser underveis, dukker det opp uforutsette forhold underveis i prosjektet informeres kunde forløpende og vi finner den beste løsningen sammen.
 • God oppfølging fra befaring til betalt faktura. Våre elektrikere og prosjektledere er tilgjengelige for deg, så du skal føle deg trygg på at resultatet blir slik du ønsker.
 • En trygg aktør som har vært i markedet i over 15 år.

Oppussing av bolig og fritidsbolig

Stikkontakt på grå vegg
Når man eier en bolig eller fritidsbolig blir det ofte behov for oppussing og vedlikehold. I de fleste tilfeller berører slike arbeider også den elektriske installasjonen. Om du skal pusse opp kjøkken, bad, stue eller soverom kan det være greit å være tidlig ute med å kontakte elektriker, for å se på hva som må gjøres for at den elektriske installasjonen skal være sikker og riktig dimensjonert for fremtiden.
Vi i Omikron Elektro kommer gjerne på en kostnadsfri og uforpliktende befaring for å se hva som burde gjøres. Vi tilbyr en rekke spennende og moderne løsninger som vil gjøre hverdagen både sikrere og enklere for deg som bor i boligen. Vi har full forståelse for at det å pusse opp en bolig er et stort og viktig prosjekt for deg, og gjør alltid det vi kan for at det skal være så effektivt og sømløst som mulig.

Nemko-sertifisert el-kontroll

Fokus på sikring som er skrudd på
Den elektriske installasjonen i boligen din kan på noen områder sammenlignes med en bil. Den elektriske installasjonen krever også regelmessig vedlikehold og tilsyn akkurat som en bil. En el-kontroll kan sammenlignes med en periodisk kjøretøykontroll av bilen. Det finnes regler i Norge som definerer rammer for kontroll av kjøretøy, men det gjør det dessverre ikke for den elektriske installasjonen i boliger. En el-kontroll utføres for å ivareta sikkerheten i anlegget og for å redusere faren for brann. Vi anbefaler alle våre kunder å ha et system for dette i sin bolig.
Fokus på sikring som er skrudd på
Omikron Elektro og våre kontrollører er sertifisert av Nemko (Norges Elektriske Materiellkontroll). Vi utfører el-kontroll i henhold til Nemko sine retningslinjer og relevante normer og forskrifter, for at våre kunder skal få en detaljert oversikt over tilstanden på sin elektriske installasjon. Hvis det oppdages feil eller mangler kan vi også være behjelpelig med å utbedre disse.
Vi anbefaler el-kontroll:
Visste du at...
Noen forsikringsselskap tilbyr redusert forsikringspremie for kunder som kan legge frem at de har fått utført en el-kontroll?Sjekk med ditt forsikringsselskap og kontakt oss for å sette opp tidspunkt for el-kontroll.

Elektrisk installasjon i garasje

hånd holder et sett med ledninger på nært hold
På grunn av at flere og flere kjøper seg elektriske biler, blir ofte den elektriske installasjonen til garasjer utført på en annen måte nå enn den ble før i tiden. Derfor leverer vi komplette elektriske installasjoner i mange garasjer gjennom året. Skal du pusse opp eller bygge en ny garasje bør du kontakte elektriker tidlig så vi kan lage en plan sammen, for å definere hvilke behov dere har. Vi kommer gjerne på kostnadsfri befaring og utarbeider pristilbud med fastpris på oppdraget hvis dere ønsker det.

Belysning

Lærling jobber med ledninger i tak
Det å lyssette noe riktig er viktig for å skape den stemningen man ønsker. Vi har lang erfaring på lyssetting av boliger, blokker, garasjer og gårdsplasser. Vi har stort fokus på å levere produkter som har god kvalitet og er egnet for formålet, og vi benytter kun leverandører som vi vet leverer den kvaliteten vi ønsker å bli forbundet med ovenfor våre kunder. Vi leverer mest belysning med led-lyskilder, da dette har lengre levetid og lavere strømforbruk enn de utgående halogen-lyskildene som ble benyttet tidligere. Når det kommer til styring av led-belysning leverer vi også komplette løsninger for optimal justering av belysning. Se også fanen om smarthus, hvis du ønsker å vite mer om styring av lys på en smartere og miljøvennlig måte.
Lærling jobber med ledninger i tak

Vi i Omikron Elektro kommer gjerne på en kostnadsfri og uforpliktende befaring. Vi tilbyr en rekke spennende og moderne løsninger som vil gjøre hverdagen både sikrere og enklere for deg som bor i boligen. Vi har full forståelse for at det å pusse opp en bolig er et stort og viktig prosjekt for deg, og gjør alltid det vi kan for at det skal være så effektivt og sømløst som mulig.

Noen av våre leverandører på belysning:

– SG Armaturen
– Unilamp
– Nordesign
– Nordlux
– Louis Poulsen
– Glamox
– Fagerhult

Finner du ønsket belysning hos en av våre leverandører, ta kontakt med oss for et godt pakketilbud.

Smarthus

smarthus-lysbryter på grå vegg
Uttrykket smarthus brukes idag i en rekke sammenhenger. Vår definisjon av et smarthus er at det finnes systemer i boligen som hjelper kunden til en enklere hverdag. Den elektriske installasjonen i et smarthus kan enkelt tilpasses hver enkelt kundes behov og bruksmønster.

Vi i Omikron Elektro leverer flere løsninger som kan hjelpe kundene med å oppnå dette. Vi benytter som alltid materiell levert av anerkjente leverandører for å oppnå de løsningene våre kunder ønsker. Når det kommer til smarthus deler vi dette inn i trådløs og trådført styringssystem. Trådløst styringssystem er enkelt å installere og enkelt og utvide. Trådført styringssystem er mer omfattende og må som regel planlegges installert ved større oppussingsprosjekter eller ved bygging av ny bolig.

Det finnes endeløse muligheter som kun fantasien setter grenser for etter at man har investert i et smarthus. Har du planer om å gjøre huset ditt smartere, ta kontakt med oss så finner vi den beste løsningen for deg.

Eksempler på "smartifisering" av din elektriske installasjon:
 • Hovedbryter som skrur av / på lyset i boligen ved utgangsdøren eller sengen gjør det enkelt for deg å skru av / på lyset når du legger deg, reiser bort eller kommer hjem.
 • Styring av elektrisk oppvarming for å optimalisere strømforbruket for oppvarming av bolig.
 • Styring av elbillader for å redusere det samtidige strømforbruket i boligen og eventuelt lade på de timene strømmen er billig (for de som har strømavtale med spotpris).
 • Styring av solskjerming etter posisjon på solen for å sikre et godt innemiljø i boligen.
 • Redusering av samtidig strømforbruk i bolig ved hjelp av regler for hva som kan brukes samtidig.
 • Røykdetektorer med varsling på smarttelefon ved brann i boligen.
 • Vannlekkasjedetektorer med varsling på smarttelefon ved vannlekkasje i boligen.
 • Kontrollere / overvåke tilstanden på boligen med applikasjon til smarttelefon.
 • Programmere soner for ulike bruksområder av boligen som demping av lys i stue når du skal se på film eller tenning av alt lys i boligen når du skal gjøre rent.

Ladestasjon til elektrisk kjøretøy

nærbilde av hånd som setter en lader inn i en elbil

Salget av elektriske biler har økt jevnt i Norge de siste årene. Dette fører til at mange av oss skal begynne å «fylle drivstoff» på bilene hjemme på gårdsplassen eller i garasjen. Det foreligger lover og anbefalinger fra myndighetene om hvordan dette skal gjøres på en sikker måte.

Vi i Omikron Elektro leverer og monterer ukentlig løsninger for lading av elektriske kjøretøy. Vi har full kontroll på relevante regelverk og anbefalinger og har løsninger for både eneboliger, borettslag og sameier. Vi hjelper deg med å finne den løsningen som passer deg best, både med tanke på sikkerhet, pris og fremtidige planer.

nærbilde av hånd som setter en lader inn i en elbil

Her kan du lese om lading av elektriske kjøretøy på DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sine hjemmesider

Har du planer om å sette i gang med et prosjekt, så starter det hele med en hyggelig og uforpliktende prat. Vi er kun noen tastetrykk eller en telefonsamtale unna.

Bestill befaring i dag!

Fyll ut skjemaet under og vi vil komme tilbake til deg innen kort tid.
Alle feltene er obligatoriske